Trandans Hornborgarsjön, fågelsjön Kvismaren med Henrik Waldenström

Status:
Fullt

I det vackra landskapet vid Västergötlands platåberg ligger Hornborgasjön, mest berömd för sina 10000-tals dansande tranor under vårvintern. Sjön har varit sargad av sjösänkningar, men har åter väckts till liv genom en unik restaurering. Ett paradis för rastande och häckande våtmarksfåglar. På vägen stannar vi vid Svealands bästa fågelsjö, Kvismaren, där det finns goda chanser att bland annat få se fiskljuse, brun kärrhök och flera arter av doppingar. Har vi tur med vädret kan vi här även få uppleva stora nystan av parande snokar. Ledare är Henrik Waldenström,  mångårig naturkulturguide i  allmänhet och fågelguide i synnerhet, kanske Sverges mest kände och efterfrågade.

Resan går i början av april 2019.

Vår färdledare

Henrik är mångårig naturkulturguide i  allmänhet och fågelguide i synnerhet, kanske Sverges mest kände och efterfrågade. Han arbetar med Grönare städer på Världsnaturfonden WWF, och är initiativtagare till Kungliga nationalstadsparken (Ekoparken) i Stockholm

Datum: inga mer platser finns 2018, men resa går i början av april 2019

Pris per person:  bestäms hösten 2018

I priset ingår: förmiddagsfika, vällagad lunch och middag,  kvalificerad naturguide, busstransporter enligt program, utförlig information.

I priset ingår ej: kikare, avbeställningsskydd.

Deltagarantal: minst 35

Avresa Uppsala resecentrum hållplats E3 05.45, Stockholm Cityterminalen 07.00 samt Södetälje Syd 07.30.

Resan genomförs tillsammans med Högbergs buss.

• ekoturism logo